Ремонт на баня, ремонт на апартаменти, ремонт на къщи - 0888 80 17 16 Йордан Сечков

При ремонт на баня се извършват няколко последователни етапа на дейност , реда на които трябва да се спазва , за да не се налагат допълнителни нежалани както за клиента така и изпълнителя поправки.

            Преди започването на основният ремонт при среща с клиента се прави план – скица , като се уточняват архитектурните норми и изискванията на клиента и се приравнят към технологичните изисквания. Уточнява се къде ще се постави тоалетна ,  душ кабина ,мивка , вана и всички детайлни подробности за правилната организация на строителната дейност.

І-ви етап . Прави се демонтаж на тоалетна , душ и всичката санитария , които се намират в помещението

ІІ-ри етап. Извършва се изкъртване на боя от стени , стари плочки , теракот ,като това става до плоча. Премахват се стари и ръждясали тръби

ІІІ-ти етап Полагат се тръби по ВиК инсталацията. Поставянето на нов водопровод и канализация става по предварително направен проект. За препоръчване е поставянето на новите полипропиленови  тръби , които с новата  си технологична формула са по –здрави и с по – голям гаранционен срок Полагат се кабели по ел. Инсталацията , като предварително се уточняват къде ще са ключове , отдушник, осветителни тела , вкл. Дали ще има окачен таван и дали ще се поставят лунички.

ІV-ти етап Полагане на замазка  , като много внимателно се преценява къде ще се поставят отделните санитарни уреди , за да бъде направена правилната нивелация

V-ти етап Поставяне на хидроизолация.  Такава е желателна , за да се избегне вероятността от образуване на мухъл в банята

VІ ти етап е поставянето на плочки по стени и под. Важно при поставянето е направата на фуга. Тя се налага , за да поеме разширението  / свиването  получаващо се при температурните разлики. Фугата защитава и от проникването на влага.

VІІ етап Следва изграждането на окачен таван , който може да бъде в различни варианти като тип , с или без лунички и т.н. според желанието на клиента.

VІІІ етап Като последен етап е монтаж на контакти и санитарни уреди – тоалетна , мивка , душ кабина или вана

 

 

Завършен ремонт на баня на 05.04. 2019 г., който беше основен. Къртене на всички амортизирани и отлепени плочки заедно с мазилката до тухла, изправяне на стените с водоустойчив картон на "Кнауф", лепене на плочки с висок клас лепило с фибри, окачен таван с луни. Крайният резултат е една стилна баня,  с параван за душа и окачена тоалетна. Банята е издържана в елегантни кафяво-бежови цветове, като  плочките са с изискан релеф.

    

 

Здравейте. :-) Начина ми за работа по ремонт на баня е следният: след покана от Ваша страна, идвам до обекта и взимам точните размери. Обсъждаме всичко , което е необходимо по ремонта на банята. Започваме от нуждата от къртене на  плочките по стени и под, демонтажа на старите мивка, тоалетна, душ и др. Коментираме дали ще се сменя ВиК по стените и пода, ако има нужда дали ще се сменят и вертикалните тръби. Дали ще се запазват местата на мивка, тоалетна, душ или ще искате да се местя другаде. Определяме броя на сифоните- един или два, линеен или обикновен. Ще има ли нужда от "куфари" за скриване на тръби за парно. Говорим за начина на изправяне на стените след къртенето. Дали да бъде с гипсокартон или мазилка. Тавана окачен от картон с луни, Хънтър или обикновена шпакловка. Коментираме големината  и видовете плочки по стените и пода, монтажа на санитарията и аксесоарите. 

 След това изготвям оферта, която Ви я пращам по майл или Вайбър. Ако цената е добра за Вас, сключваме договор и определяме начална дата за ремонта./ обикновено съм зает напред за 2-3 месеца, което го казвам още на първото обаждане към мен, за да не Ви губя времето, ако имате спешна нужда от ремонт или гоните Ваши срокове/. Ремонта на банята продължава около две седмици. От къртенето и изхвърлянето на материалите в контейнер, минаването на ВиК и електро, през замазките и мазилките, изправянето на стените, лепенето на плочки, монтаж на санитария, до финалното почистване от ремонтни отпадъци. Заплащането става на три вноски, които са упоменати в договора. Работя с три години гаранция. Всички наши клиенти получават бонус цялостна хидроизолация по стени и под и хидро лента по ъглите на мокрото помещение. В крайната цената която получавате с офертата влизат материалите по ремонта: ВиК, електро, замазка, мазилка, картон, лепило за картон, лепило за плочки, фугираща смес, лайсни за ръбовете. Вие трябва да доставите плочките за пода и стените, мивката, душа, тоалетната, вентилатор, осветителни тела, шкаф, аксесоари.

 

Започваме ремонт на баня и цялостен ремонт на апартамент в кв." Стрелбище. Прекарване на ел. инсталация, къртене на баня, тоалетна, плочки в кухня, ВиК, замазки и шпакловки, боядисване с латекс, редене  на гранитогрес по коридор и кухня. 22.03.2019 г.

 

 

Ремонт на баня, който беше завършен на 20.03.2019 г. и включващ в себе си: къртене на стари плочки, ново ВиК, изправяне на стените с картон, лепене на плочки, окачен таван с луни, монтаж на санитария. Повече снимки и видео от ремонта/и  -->тук<--

 

 

 

Начална    Груб строеж    Инсталации    Измазване и дограма   Гипсокартон   Покрив                Топлоизолация   Узаконяване   Акт 14-15-16     Довършителни работи    Галерия със снимки              Ценоразпис   Изготвяне на оферта   Ремонт на баня   За контакти  

 Ние в Ние във Мобилна версия

 

 

Във израза "ремонт на баня, remont na banq " се включват поредица от много важни дейности, които трябва да се изпълнят от добри специалисти и отлично разбиращи работата си хора.

Всики ремонт на бани и апартаменти се качват във фейсбук страницата, където при желание може да ги разгледате. Сайта се ъпдейтва по- рядко. Благодаря за интереса към нас!

 

РЕМОНТИ 2019 г.      страница 1 / 2018 г./      страница 2  /2017 г./     страница 3 /2016 г./

Цялостен ремонт на баня може да включва:

 

 Обобщено и накратко за цените за ремонт по банята:

1.  Къртене на баня - от 100 до 450 лв.
2. ВиК по баня - от 100 до 600 лв.
3. Мазилка или ГК по стени - около 300 лв.
4. Плочки по стени - от 350 до 700 лв.
5. Под - замазка за наклони и лепене на плочки и монтаж сифони - от 200 до 450 лв.
6. Окачен таван - от 190 до 390 лв.
7. Монтаж на санитария и аксесоари - от 150 ...нагоре , зависи от нещата...душ кабина, вана и т.н.
8. Електро - от 100 до 300 лв.


 По нашироко описани нещата:

 Позната ли ви е тази ситуация?

 „Искаме да си ремонтираме банята. Събрали сме 2000 лв, но не знаем дали ще ни стигнат. Трябва да се сменят плочките и тоалетната чиния и мивката. Батерията на душа също така е за смяна. Вратата на банята засега няма да се сменя. Майстор каза, че за 700 лева ще направи всичко това…

Това са съвсем нормални разсъждения. Ако решите сами да доведе нещата докрай обикновено започвате да търсите магазини и майстори, да сравнява цени и да се вслушвате или не в съветите на познати, вече минали по този път. Ако имате търпението да прочетете дадените по-долу съвети от професионалисти в тази област можете да си спестите по наша преценка до 90% от времето и до 40% от разходите в това начинание, като естествено това нищо не ви струва.

РЕШЕНИЕ:

 Ето ви едно от възможните решения в две части:

 Първа част: Минимум на минимума:

 Една стандартна баня – с размери 2,20м х 1,70м – има около 20м2 фаянс и теракота при височина на плочките до височината на вратата, и 24м2 плочки при височина до тавана. Тази квадратура е чиста, в нея не е предвидена загубата при рязане, оформяне на отвори, т.нар. фира. Нормално е за всеки вид плочки да се предвиди допълнително количество. Колко е то, зависи от качеството на плочите, квалификацията на изпълнителя, колко чупки има по стените и др. Всеки конкретен случай е различен. Но за ориентир чистото количество може да се увеличи с 10%. (В наръчниците за строителни норми този процент е 3,5% за фаянс с размери 15/15 см, но не го препоръчваме, защото според нас се отнася за големи повърхности с проста форма какъвто не е нашият случай.) И така колко плочки – 20м2 х 1,1 = 22м2.

22м2 х 18 лв/м2 – 396лв

 Това са цени от средно ниво на качествени български облицовъчни материали. Тази цена може да се завиши заради – декоративни лайстни от PVC примерно 2бр х 7лв = 14лв, декоративна капачка за подов сифон – 12 лв, цветна фуга за плочки – 10 лв, ревизионен PVC капак за водомери 20/30 см – 14 лв, лепило за плочки – 5 торби от 25кг х 9 лв – 45 лв. Тоалетна чиния тип-Моноблок на Fayans – 125 лв/бр, мивка Fayans – 45 лв, Батерия за мивка и душбатерия на Vidima- 2 х 75 лв = 150 лв. Монтажен комплект за мивка – 12 лв, сифон за мивка – гъвкав – 5 лв. Монтажен комплект за моноблок 5лв. Гъвкава връзка за моноблок – 17 лв. Секретно кранче – 12 лв. Транспорт на горните материали поне 50 лв. Труд, стоварване и качване на материали и оборудване – 20 лв. И така минималната сума за материали, оборудване и транспорт е 910 лв. Монтаж на плочки от средно квалифициран майстор фаянсяджия – 20м2 х 25 лв/м2 = 500 лв, Монтаж санитарно оборудване – 100 лв. Общо труд – 600лв. Или 1500 лв всичко.

 Втора част: Незадължителни, но може би неизбежни неща:

 Във втората част са показани незадължителните, но може би необходими допълнителни неща: 1. Сваляне на стари плочки и изхвърляне и извозване на отпадъци. 2. Направа на мазилка по стени и замазка по пода преди лепенето на плочките. Ако за точка 1 и 2 наемете работници – към сметката добавете още 580 лв за труд и материали. 3.Водопроводът и каналът остават на старите си места без да се преработват – ако се преработват предвидете още 200 лв минимум. 4. Таванът не се ремонтира – ако се ремонтира – за гипскартон още 150 - 250 лв. 5. Не е включена нова лира за баня – ако се слага,предвидете минимум още 180 лв за доставка и монтаж. 6. Ел.инсталацията не се променя. 7.Вратата за банята не се сменя. 8. Не е предвидена вана. 9. Не е предвидена душкабина. 10. Гаранцията за изпълнение е до момента на разплащането с майсторите.
За да се включете в бюджета от 2000 лв, преценете от втората част на примера кое ще си свършите сами и кое ще възложите на работниците.

1. Фаянс 20-30 лв/кв - труд и материал
2. Теракот 25 - 35 лв/кв - труд и материал
3. Подмяна на ВиК с полипропилен 20лв/точ + 1лв/л-м
4. Направа на нов водопровод - 20 лв/точ + 1лв/л-м
5. Направа на канал ф50 мм - 15 лв точка
6. Направа на канал ф110 мм - 20 лв точка
7. Монтаж на водомер - 15 лв бр.
8. Монтаж на спирателен кран 1/2”-10 лв бр.
9. Монтаж на спирателен кран 3/4” -10 лв бр.
10. Тоалетна чиния обикновена -30 лв бр.
11. Тоалетна чиния моноблок - 50 лв бр.
12. Мивка -20 лв бр.
13. Биде - 30 лв бр.
14. Бойлер -55 лв бр.
15. Пералня - 20 лв бр.
16. Вентилатор за баня - 20 лв бр.
17. Вана готова от 80 лв до 100 лв бр.
18. Душ кабина от 80 лв до 100 лв бр.
19. Душ батерия - 25 лв бр.
20. Шкаф мивка -30 лв бр.
21. Преградна завеса 10 лв бр.
22. Вградено казанче 100 лв бр.
23. Вратичка за водомер 15 лв бр.
24. Душ корито 40 лв бр.
25. Замазка по пода за даване на наклон към сифон/ или два сифона/ и след къртене на плочки - 150 лв.
26. Мазилка по стени след къртене на плочки - 18 лв./кв.м.

27. Обличане на вгр. казанче с гипсокартон и метални лайсни по ръбовете - 100 лв.

 Всеки обект си има своите особености и не може да се слага под общ знаменател с другите. Това са ориентировъчни цени. Можем да Ви направим абсолютно точна оферта след оглед на място.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Какво Ви спестяваме: 
1. Подтискащата гледка на една разкъртена или незавършена баня. 
2. Качването на материали до N-тия етаж или къртенето и изнасяне на старите плочки и тоалетни чинии. 
3. Търсенето на различни специалисти за водопровода, отоплението, електрото и вентилацията. Нашите специалисти са на разположение за изпълнение със съответната гаранция. 
4. Вашето време и нерви от общуване със случайни майстори – безкрайно бавни, на които може да станете чираци с вашето чистене, носене на материали, кафета и бира. 
5. Ежедневното почистване след работа и разправията със съседите за нарушеното им спокойствие. 


 Ремонта на баня е една от най-важните ремонтни дейности в нашия дом. Банята е единственото място, където човек влиза сам и желае тя да бъде удобна, красива и функционална част от неговия дом. Често един ремонт на баня излиза скъпо за средностатистическия потребител, което от своя страна предизвиква нуждата от правилен избор на професионалисти, които да изпълнят качествено поставената задача. Дейността по всеки основен ремонт на баня е добре да включва пълен комплекс от решения, сред които:

  *Къртене на стари плочки и изхвърляне на отпадъците.

  *Смяна на старата водопроводна инсталация.

  *Смяна на старата електрическа система и пускане на нова такава, според проекта.

  *Лепене на плочки – първото нещо, което хората се сещат, когато става дума за ремонт на баня е подмяна на плочки в банята, поставяне на гранитогрес, монтаж на фаянс и теракот и други дейности свързани с модернизирането на настилките в една баня. Подберете внимателно хората, на които поверявате дейността по лепене на плочки в банята, защото некачественото лепене на плочки може да съсипе цялостния ефект от ремонта на една баня. При ремонт на баня е допустимо да се използва и мозайка или фриз с декоративна цел.
  *Монтаж на тоалетна чиния – сменете старата си тоалетна чиния с модерна такава, която би подхождала на банята след приключване на ремонта. Не забравяйте, че е най-добре да поставите новата тоалетна чиния към края на ремонта, за да не бъде тя повредена от протичащите интензивни ремонтни дейности във вашата баня. 
  *Монтаж на вана – ако сте решили да извършите пълен ремонт на банята, то подмяната на старата вана с нова е едно добро решение, което подобно на подмяната на тоалетната чиния ще допринесе за по-големия комфорт при използване на вашата баня. 
  *Монтаж на кранчета, душ батерии и други – осигурете красотата във вашата баня като подмените тези елементи, за да гарантирате едно безпроблемно удоволствие докато я използвате. 
  *Монтаж на мивка – една също важна дейност от ремонта на всяка баня е да бъде подменена старата износена мивка с нова и модерна, която да се вписва идеално в чисто новата визия на вашата нова баня. 
  *Монтаж на душ кабина – често при ремонт на баня, някои хора желаят да бъде изградена и душ кабина. Това е един чудесен начин банята да бъде използвана от повече от един човек едновременно, а така няма да се редите сутрин за нейното използване, особено в случаите, когато разполагате само с една баня. 
  *Боядисване с латекс и боя – за да постигнете красив и стилен вид при ремонт на баня, при боядисването на нейния таван се използва най-често латекс, който е лесен за нанасяне и изключително добър помощник за подобряване на вида на вашата баня. 
  *Монтаж на окачен таван – монтаж на окачен таван с лунички, растер или Хънтър Дъглас
 

 Ремонтните дейности в една баня са изключително важни за всеки модерен дом, като допринасят за усещането за комфорт и уют в целия дом. Качествено изградената или ремонтирана баня ще гарантира спокойствие и приятно усещане за вас и вашето семейство. При нужда от ремонт на баня, позвънете на телефон 0888 80 17 16, за да получите адекватна и истинска цена!

https://www.facebook.com/remontnabanq/